Concertzender viert 30-jarig bestaan met feestweekend

De Concertzender bestaat deze maand 30 jaar! In het weekend van zaterdag 30 november en zondag 1 december 2013 viert de radiozender dat met een feestelijke marathonuitzending met interviews, livemuziek en ‘instant live composing’.

 

Programma

De live uitzendingen op zaterdag 30 november en zondag 1 december duren van 12.00 uur tot 20.00 uur. De verschillende muziekredacties presenteren, in een blokken van twee uur, een keur aan live muziek, interviews en memorabele concerten en uitzendingen.

 

Uitzending zaterdag

Op zaterdag kunt u luisteren naar de keuzes van de redacties Klassieke muziek, Oude muziek, Wereldmuziek en Jazz. Musici Jasper de Waal, Christiaan de Jong, Emma Huijser, Satyakam Mohamsing en Hans Mantèl verzorgen optredens. Te gast zijn onder andere Aad van Nieuwkerk, Charlie Crooijmans en Gosewijn van Beek.

 

Uitzending zondag

Op zondag presenteren de redacties Culturele Raakvlakken, Opnamen, Nieuwe muziek en Crosslinks. Op deze dag treedt het jazz-/wereldmuziektrio Boi Akih op en is Bob Zimmerman, de componist van de filmmuziek van De Nieuwe Wildernis, te gast. Opnametechnicus Wijnand de Groot laat zijn concertkeuzes horen.

 

Van 16 tot 20 uur volgt een spectaculair programma (“een draaikolk vol instant-composing”) genaamd (a)Live & (RE)turn To Zender. De totale productie wordt ingelijst door sound-designer Roland Kuit. Gerard Meulenberg verzorgt de gesprekken met de aanwezige gasten. Tijdens de 'instant-composing-sessies' kunt u luisteren naar bijdragen van o.a. David Dramm, Anne Wellmer, Daniel Cross, Jasper Stadhouders, Leo Svirsky, Robert van Heumen, Ton Verhiel, de leden van Grey Lotus, Mark Alban Lotz en Bram Stadhouders. En er worden gecomponeerde stukken uitgevoerd door Grey Lotus, Ton Verhiel en Rosanne Philippens.

 

Voor de volledige programma informatie verwijzen wij naar onze online programmagids.

 

Springlevende maar bedreigde soort

De Concertzender is levendiger dan ooit. Het afgelopen jaar zijn nieuwe succesvolle programma’s de ether ingegaan, zoals Geen dag zonder Bach, Inventions for Radio en Acoustic Roots. De programma’s hebben meer luisteraars dan ooit.

 

Toch wordt de Concertzender voor de zoveelste keer in haar bestaan bedreigd: de twee grootste sponsors hebben hun steun aan de Concertzender per augustus volgend jaar opgezegd. Met een fondsenwerver wordt gezocht naar nieuwe geldbronnen. Aan dit feit wordt tijdens de live-uitzending uiteraard aandacht geschonken.

Agenda van maandag 27 februari

Stathe Sessie: Josh Savage
StatheUtrecht
woensdag, maart 1, 2017 - 20:30
De tweetalige Britse singer-songwriter Josh Savage tourde door Amerika, Europa Midden-Oosten en ston ­»
The Dolmen + Pyrolysis
Poppodium P60Amstelveen
donderdag, maart 2, 2017 - 20:00
The Dolmen is een vijftallige groep heidense rebel-rousers van het mystieke eiland van Portland aan ­»
DI-RECT + Support
donderdag, maart 2, 2017 - 20:00
Een van de succesvolste rockbands van Nederland €20 exclusief €3,10 servicekosten Vrije sta- en (een ­»
In The Whale (USA) live at Winston Kingdom
donderdag, maart 2, 2017 - 21:00
In The Whale’s music resonates with anyone thirsting for the time when bands simply rocked. That nos ­»

Archief door de jaren heen

Trio BraamDeJoodeVatcher speelt in het Bimhuis