Zoek...

Aaron Parks Trio ft. Ben Street & Billy Hart

ZO
30
04/2017
€22,-
Genre: Jazz

Aaron Parks Trio ft. Ben Street & Billy Hart in Bimhuis, Amsterdam

Pianist Aaron Parks presenteert zijn nieuwe ECM-album Find the Way, met contrabassist Ben Street en meesterdrummer Billy Hart (o.a. Miles Davis).

In zijn ruimtelijke, uitdagende muziek toont Aaron Parks zich schatplichtig aan grote voorbeelden als Bela Bartók, Paul Bley en Keith Jarrett. Daarbij deinst de Amerikaanse pianist ook niet terug voor invloeden uit bijvoorbeeld filmmuziek of vocale jazz. Het titelnummer van zijn nieuwe album Find the Way, uitgebracht op ECM, ontdekte hij op een album van Rosemary Clooney en Nelson Riddle. Andere inspiratiebronnen waren Shirley Horn en Alice Coltrane. Parks treedt op met zijn akoestische trio met contrabassist Ben Street en drummer Billy Hart, bekend uit de bands van o.a. Miles Davis, Wes Montgomery en Herbie Hancock.

Aaron Parks speelde al meerdere keren voor een uitverkocht Bimhuis in de band James Farm met Joshua Redman. De in New York gevestigde pianist maakte naam in de band van Terence Blanchard en als sideman bij o.a. Christian Scott, Gretchen Parlato en Kurt Rosenwinkel.

Dit optreden vindt plaats op International Jazz Day, elk jaar op 30 april. International Jazz Day viert jazz als een bijzondere kunstvorm die mensen over de hele wereld verenigt en vindt plaats in 196 landen.

30 APRIL: INTERNATIONAL JAZZ DAY
International Jazz Day op 30 april benadrukt de positieve grondslag van jazz, als kunstvorm die wederzijds begrip en interculturele samenwerking bevordert. International Jazz Day wordt gevierd in 200 landen. De organisatie is in handen van jazzpianist/componist Herbie Hancock en Irina Bokova, directeur van UNESCO. Het Bimhuis doet mee en presenteert een concert van het Aaron Parks Trio.

Tickets kopen »

Deel dit concert via social media:

Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR AmsterdamMeer informatie »