Zoek...

Oumou Sangare

DI
25
04/2017
€32,50

Oumou Sangare in De Oosterpoort, Groningen

Het is een tijd stil geweest rond de zangeres Oumou Sangaré, maar nu is de West-Afrikaanse diva terug! Sangaré wordt geroemd om haar heldere stem, haar frisse en sensuele songs en haar daadkracht. Haar succes is vooral te danken aan haar teksten, die openlijk taboes doorbraken. Ze durft in haar nummers onderwerpen als gedwongen huwelijken en vrouwenbesnijdenis aan de kaak te stellen, daarnaast zingt ze ook over de vrouwelijke sensualiteit.

Met haar heldere stem en unieke, frisse benadering van de traditionele muziek van de jagers uit het Wassoulou-gebied weet ze ook een Westers publiek te betoveren. Voor het eerst in 8 jaar heeft Oumou Sangaré een nieuw nummer uitgebracht “Yere Faga”. Dit nummer is onderdeel van het album “Mogoya” en zet Oumou’s krachtige stem voorop een prachtig geweven groove, meesterlijk gedreven door Tony Allen op de drums.

De kracht van Oumou’s stem en de potentie van haar boodschap blijven sterk als altijd in het album “Mogoya”, terwijl haar geluid diep is geworteld in de continuïteit van de Malinese traditie. Het album, coproductie van Andreas Unge in Stockholm en Franse productie A.l.b.e.r.t. (die hebben gewerkt met o.a. Air, Tony Allen, Charlotte Gainsbourg, Beck en Franz Ferdinand), trekt je door een rijkelijk muzikaal erfgoed en laat je tegelijkertijd de toekomst opzoeken.

Tickets kopen »

Deel dit concert via social media:

De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA Groningen

050 368 0368

Meer informatie »