Zoek...

Cristina Branco

DI
02
05/2017
€25,-

Cristina Branco in De Oosterpoort, Groningen

De beroemdste fadozangeres van deze tijd komt opnieuw naar Nederland. Al jaren geeft Cristina Branco Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt ze de fado met jazz en wereldmuziek. Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugeze fado muziek. Maar weet zich daarin gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Haar carrière omvat al meer dan 10 cd’s en Cristina speelde gedurende haar tournees al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

In de herfst van 2016 bracht ze haar laatste album ‘Menina’ uit. ‘Menina’ betekent ‘kleine meid’ in het Portugees. Cristina en haar song-writers zoals Pedro da Silva Martins en Luís Martins (bekend van Deolinda) en de beroemde schrijver António Lobo Antunes wagen zich hierop aan een nieuwe verzameling liedjes die Cristina en haar ensemble binnenkort in NL en België zullen komen voorstellen aan haar fans.

‘Menina’ is live opgenomen in de studio en zal dus hetzelfde klinken als zij binnenkort de podia van de lage landen bestijgt met haar vaste musici: Bernardo Moreira (bas), Luís Figueiredo (piano) en Bernardo Couto (Portugese gitaar).

Tickets kopen »

Deel dit concert via social media:

De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA Groningen

050 368 0368

Meer informatie »