Zoek...

Mayan + Nox Aeterna + Shade of Hatred

VR
28
04/2017
€15,-
Genre: Metal

Mayan + Nox Aeterna + Shade of Hatred in P60, Amstelveen

Het begon allemaal met de samenwerking tussen zanger Mark Jansen (Epica) en de voormalig After Forever-leden Jack Driessen (toetsen) en Sander Gommans (gitaar). Laatstgenoemde werd vervangen door gitarist Frank Schiphorst, waarna drummer Ariën van Weesenbeek en gitarist Isaac Delahaye van Epica werden ‘geleend’. Bassist Jeroen Paul Thesseling van Pestilence werd tevens aan de formatie toegevoegd, maar werd al snel vervangen door Rob van der Loo (ex-Delain). Na enkele mutaties zag het negenkoppige metalmonster dan eindelijk het levenslicht. Marcela Bovio zal MaYan assisteren met de zang, je kunt haar kennen van onder andere Stream of Passion, Anneke van Giersbergen’s VUUR en The Gentle Storm. Op vrijdag 28 april komen ze naar P60, dit wil je niet missen!

De twaalf tracks op het eerste album ‘Quarterpast’ getuigen van een bevlogenheid die niet onopgemerkt is gebleven. Het zestal combineert metal met prog-invloeden en symfonische composities, wat 'Quarterpast' zeer interessant maakt. Voor de cleane vocalen op het album schakelden de mannen de hulp in van onder andere rockchicks Floor Jansen (Revamp) en Simone Simons (Epica). De meest verrassende samenwerking is echter die met de Italiaanse operazangeres Laura Macrì, die in Driessen een symfonische partner vond.

De resterende leden van Epica voegden zich bij Van Weesenbeek en Delahaye om als support act MaYaN’s voorprogramma te verzorgen op de Zuid-Amerikaanse tour. Latijns Amerikaanse metalfans maakten kennis met het beste wat Nederlandse metal te bieden heeft. De tour voerde MaYaN de hele wereld over, van Buenos Aires tot München. Uiteindelijk zal het negental dan ook voor een tweede keer komen rocken in Amstelveen.

Line-up
Vox - Mark Jansen, George Oosthoek, Henning Basse, Laura Macrì, Marcela Bovio
Guitars - Frank Schiphorst, Jord Otto
Keys - Jack Driessen
Bass - Roel Käller
Drums - Ariën van Weesenbeek

De support wordt vanavond verzorgd door Nox Aeterna en Shade Of Hatred. Melodische deathmetal band Nox Aeterna werd in 2002 opgericht. De afgelopen jaren bouwde de Zuid-Hollandse band een omvangrijk eigen repertoire op, dat zich laat kenmerken door een stevige sound. Geïnspireerd door onder andere Scandinavische metal brengt dit vijftal inmiddels al meer dan 10 jaar haar eigen geluid. In maart 2015 heeft de band haar nieuwe conceptalbum ‘The Desperation Deal’ in eigen beheer gelanceerd, in navolging van ‘Immortality’(2007) en ‘Nightblood’(2012). Het album vertelt het verhaal van Einarr, zijn broer Jorgund en de demonische Ranaah, verdeeld over 4 hoofdstukken van totaal 15 nummers. Reken op een stevige portie metal, een vette sound en een goede dosis humor!

De melodische death metal van Shade Of Hatred is ontstaan uit een idee van gitarist en bandleider Florian. Sinds 2011 brengt de band hun ultieme combinatie van melodie en bruut geweld. Inspiratie haalt het vijftal uit de muziek van bijvoorbeeld God Dethroned en Arch Enemy. Dat is ook terug te horen op 'Invidious Revelations', de tweede EP die vorig voorjaar het licht zag. De sterke, meeslepende nummers worden voorzien van tekstuele thema's variërend van oude en vergeten mythologische verhalen tot duistere reflecties op de moderne samenleving. Een nieuw pareltje van eigen bodem!

Tickets kopen »

Deel dit concert via social media:

P60
Stadsplein 100a
1181 ZM AmstelveenMeer informatie »