Zoek...

Wolverine + Until Rain + Oddland

ZO
30
04/2017
€12,-
Genre: Metal / Progressive / Rock

Wolverine + Until Rain + Oddland in Willem Twee poppodium, 's-Hertogenbosch

Een avond voor liefhebbers van de nieuwe generatie progressieve rock en -metalbands. Van de subtiele, ambientachtig rustige prog van Wolverine, de donkere, bombastische prog van Until Rain, tot de meer technische prog a la Dream Theater van Lost In Thought.

Wolverine

www.wolverine-overdose.comWolverine was één van de hoogtepunten van ProgPower 2016. De Zweedse band bracht recentelijk haar nieuwe, vijfde cd uit, genaamd “Machina Viva” (2016). In de beginjaren werd Wolverine geschaard onder het kopje death metal. Inmiddels is de band geëvolueerd tot een melodische progressieve rockband in de stijl van Riverside en Anathema.
Wolverine timmert inmiddels alweer een tijdje aan de weg. In 2006 verraste de band de prog scene met hun album “Still”. Deze plaat werd gevolgd door het indrukwekkende “Communication Lost” (2011). De krachtige stem van zanger Stefan Zell staat live als een huis en er wordt regelmatig vergeleken met Queensrÿche.

Until Rain

www.untilrain.bandcamp.com
De progressieve metalband Until Rain werd in 2004 opgericht in Thessaloniki en heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Hun debuutalbum “The Reign of Dreams” (2009) ontving wereldwijd lovende recensies. De band heeft in korte tijd een trouwe fanschare opgebouwd en was in 2015 te zien op Progpower. De band werkt momenteel aan een nieuw album, dat naar verwachting begin 2017 wordt uitgebracht. Een aanrader voor liefhebbers van bands als Dream Theater, Symphony X, Circus Maximus, Opeth en Katatonia.

Oddland

www.oddlandband.com
Het Finse Oddland debuteerde in 2012 met The Treachery of Senses en heeft daar met Origin dit jaar een vervolg op. Oddland schrijft nummers die van begin tot eind blijven boeien en waar een degelijke verhaallijn in zit. Kenmerkend  zijn de bonkende grooves die afwisselen met lekker progressieve stukjes op synth. Dit is prog die nog eens verdraaid agressief en mathematisch uit de hoek durft te komen, maar waarbij de zang toch voor een zekere zweverigheid zorgt. Sakari Ojanen - zang en gitaar, Jussi Poikonen - gitaar, Joni Palmroth - bas, Ville Viitanen - drums.

Tickets kopen »

Deel dit concert via social media:

Willem Twee poppodium
Boschveldweg 473
5211 VK 's-HertogenboschMeer informatie »