Zoek...

John Moreland

John Moreland in Doornroosje, Nijmegen

Met zijn truckerscap, tatoeages, volslanke lichaam en grote baard is Moreland een opvallende verschijning, maar wat pas echt bijzonder is, is zijn muziek. 

Moreland is begin dertig maar past wat ons betreft prima thuis in het rijtje met Sturgill Simpson en Jason Isbell, artiesten die het Amerikaanse country en folk-genre een nieuw leven inblazen.

John Moreland uit Oklahoma verruilde in zijn late tienerjaren metal en punk voor de muziek die hij in de platenkast van zijn vader vond: van Creedence Cleerwater Revival en Neil Young naar Steve Earle. Hij begon op te treden als John Moreland & the Black Gold Band, in 2008 kwam zijn debuut ‘Endless Oklahoma Sky’ uit, en drie jaar later kwam de opvolger ‘The Black Gold Band’. In 2013 koos hij voor het solopad, op zoek naar een intiemer en akoestischer geluid.

Zijn inmiddels derde en meest recente solo- album ‘High on Tulsa Heat’ is een donkere maar schitterende countryfolk plaat.

‘Just as Townes Van Zandt influenced Steve Earle, who in turn impacted Moreland, the Oklahoma songwriter will be the touchstone for the next generation of Americana artists should tradition hold.’ – Popmatters

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Stevenskerk, Nijmegen. Het betreft een zitconcert met vrije placering.

Tickets kopen »

Deel dit concert via social media:

Doornroosje
Stationsplein 11
6512 AB NijmegenMeer informatie »