Zoek...
Albumrelease Egg Tooth 20 april in Paradiso

Albumrelease Egg Tooth 20 april in Paradiso


DOOR
2017-04-13 07:00:00 • 3 min lezen

Funk / Jazz / Soul

Ephemerals brengen nieuw album uit

Twee jaar na het uitbrengen van Chasing Ghosts brengt de Engelse funkband Ephemerals op 21 april het nieuwe album Egg Tooth uit via Jalapeno Records.

De zevenkoppige band blijft trouw aan haar kenmerkende soul en jazz sound en laat daarnaast ook nieuwe invloeden van afrobeat en psychedelica horen. De albumreleaseshow van Egg Tooth vindt op donderdag 20 april plaats in Paradiso in Amsterdam.

Op Egg Tooth horen we het resultaat van wat er gebeurt als singer-songwriter Hillman Mondegreen en zanger Wolfgang Valbrun hun krachten bundelen. De eerlijke teksten worden moeiteloos gedragen door de krachtige vocalen van Valbrun en behandelen thema’s als reïncarnatie, liefde, wereldpolitiek en filosofie. Het album is voor Ephemerals muzikaal ook het meest uitdagende werk tot nu toe. Voor de opnames zijn een volledige strijkers sectie en een harpist aan de originele formatie toegevoegd. Egg Tooth is een verzameling gevarieerde en eclectische nummers.

Ephemerals maakt in 2014 haar debuut met het album Nothin Is Easy. Sindsdien heeft de band keihard gewerkt aan haar ijzersterke live reputatie, met als resultaat optredens op Glastonbury, Bestival en Mostly Jass. Door middel van haar albums probeert Ephemerals verschillende levensfases te behandelen en daar een verhaal omheen te creëren. Zo is Nothin Is Easy gefocust op het leven, gaat Chasin Ghosts over het omgaan met de dood en is Egg Tooth het verhaal over het verkennen van de wedergeboorte. 

Naast de albumrelease show op donderdag 20 april in Amsterdam, treedt Ephemerals ook op tijdens de volgende festivals:
26/04    Life I Live Festival, Den Haag
05/05    Bevrijdingsfestival, Rotterdam
05/05    Bevrijdingsfestival, Nijmegen

Funk / Jazz / Soul

Deel via social media: