Zoek...
36 Carzyfists - Lanterns

36 Carzyfists - Lanterns

Label: Spinefarm

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-06 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

36 Crazyfists - Lanterns

In de 23 jaar dat de Amerikaanse metal formatie 36 Crazyfists bestaat is Lanterns slechts hun achtste langspeler, maar de band levert met het album een plaat af waarop veel te genieten valt.


Opener “Death Eater” hakt er meteen lekker in met een stevige riff, gevolgd door een diepe growl. Het nummer toont de veelzijdigheid van vocalist Brock Lindow, die gedurende het hele nummer blijft switchen tussen death metal growls, shouts en clean vocals, waarbij hij laat zien dat zijn stembereik uitstekend is.

De band houdt het niveau van “Death Eater” gedurende het hele album vast. De gitaren zijn hard, de bas is diep en de ferme drums geven de nummers net even die extra bite die je van een volwassen metalband mag verwachten.

Het niveau en de variatie van de vocalen is uitstekend, maar na enkele nummers is de nieuwigheid er wel vanaf en beginnen de nummers meer en meer in elkaar over te lopen.Net als je het moment bereikt dat je alles eigenlijk wel gehoord hebt, zet de band “Sea and Smoke” in. Dit nummer varieert tempo en laat een muzikaliteit zien die op eerdere nummers nog niet is waargenomen.

 Na het geweld van de eerste helft van de plaat volgt met “Where Revenge Ends” opeens een zachte ballad, waarin Lindow laat horen dat hij ook ingetogen kan zingen. Zijn stem heeft iets warms en rustigs, met het rauwe randje dat het metal maakt. Op de tweede helft van de plaat zijn vooral “Bandage for Promise” en “Dark Corners” noemenswaardig, de overige nummers klinken wederom als meer van hetzelfde. Opvallend is dat de band ervoor kiest een overwegend heavy plaat af te sluiten met de ballad “Dark Corners”, een nummer dat, zeker vergeleken bij het eerdere geweld, ingetogen en breekbaar mooi is.  

 Al met al een goed album.

Rock

Deel via social media: