Zoek...
DeWolff komt naar Waterpop 2017

DeWolff komt naar Waterpop 2017

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2017-05-05 07:00:00 • 3 min lezen

40 jaar waterpop: een glossy, virtueel museum en natuurlijk muziek!

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Waterpop in 2017 maar liefst veertig kaarsjes mag uitblazen. Al veertig jaar is het Wateringse festival één van de oudste en meest toonaangevende gratis toegankelijke feestjes van Nederland.

Daarom wordt deze editie uitgebreid gevierd. Net als vorige jubileumedities is dat twee dagen. Met muziek, heel veel muziek, want daar is Waterpop goed in. Het weekend van 11 en 12 augustus staan er weer gerenommeerde artiesten en nieuw talent in het Hofpark in Wateringen. De jubileumavond, vrijdagavond 11 augustus, zal volledig in het teken van staan van de blues-, rock- en rootsmuziek. Terug naar de roots dus! Maar dat is nog niet alles. Zo brengt Waterpop een heus glossy magazine uit en is er een virtueel museum over de historie van het festival'.

Glossy
Waterpop wordt dit jaar veertig en die verjaardag wordt gevierd met een glossy. Daarin wordt – een beetje in de stijl van het magazine van die bekende televisie-persoonlijkheid – een originele kijk op de geschiedenis en het heden van het gezelligste gratis popfestival van Nederland gegeven.

Virtueel Museum
Wanneer je als festival al zo lang meedraait, bouw je een behoorlijke geschiedenis op en wat is er leuker dan om die geschiedenis in een mooi overzicht tentoon te stellen. Waterpop doet dat op een wel zeer moderne manier, met Virtual Reality. Met een Virtual Reality-bril en een gratis app kun je zelf, waar en wanneer je maar wilt, door de geschiedenis van Waterpop bladeren. Ook op Waterpop zelf natuurlijk. Houd de social media in de gaten voor meer nieuws hierover.

Muziek
En dan de muziek. Als een eerbetoon aan het tijdperk waarin Waterpop voor het eerst plaatsvond, zullen een paar heerlijke rock-, roots -en bluesbands op vrijdagavond 11 augustus het Hofpark op haar grondvesten doen schudden. En niet de minsten. Darlyn (NL), Boogie Beasts (B), Band of Friends (IRL/NL) en DeWolff (NL) zullen voor spetterende shows gaan zorgen.

Darlyn (NL)
Rootsy-poprock uit Rotterdam en Amsterdam. Met een eigentijdse interpretatie van invloeden uit de americana-, folk- en popmuziek uit de jaren zestig en zeventig. Met meerstemmige zang weet Darlyn luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als in de meer dynamische songs.

Boogie Beasts (B)
Boogieblues to the max of withete bluespunk. Hoe je het ook wil noemen, het is welhaast onmogelijk om niet bewegen bij deze act. Gewapend met gierende gitaren en scheurende mondharmonica's zal het Waterpop-terrein een enorm feest worden.

Band of Friends (IRL/NL)
Wat krijg je als de originele ritme-sectie van de begeleidingsband van Rory Gallagher gaat samenwerken met Neerlands beste bluesgitarist Marcel Scherpenzeel? Juist: een Band of Friends. Deze band weet dus hoe het in de geest van wijlen bluesfenomeen Rory Gallagher het podium onveilig te maken. Verwacht de klassieke Rory songs, maar ook eigen materiaal van deze rasmuzikanten.

DeWolff (NL)
Heavy blues, Psychedelic Raw Southern Rock, Pschedelische Bluesrock. Er zijn veel labels aan deze live-band bij uitstek te plakken. Maar het feit is dat deze nog steeds jonge band uit Limburg al jaren een vaste klant is op nationale en internationale podia. Laat je meevoeren in een trip van heerlijke sixties/seventiesrock met hammondorgel en jankende gitaren.

Waterpop 2017
Waterpop vindt voor de 40e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op vrijdagavond 11 en zaterdag 12 augustus is er naast de veelzijdige en veelbelovende line-up ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.

Deel via social media: