Zoek...
50-jarig jubileum Beatles-klassieker ‘Abbey Road’

50-jarig jubileum Beatles-klassieker ‘Abbey Road’

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2019-08-10 07:00:00 • min lezen

Pop

50-jarig jubileum Beatles-klassieker ‘Abbey Road’ uitgebreid gevierd

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het Beatles-album Abbey Road verscheen. Een mooie gelegenheid om de plaat met het wereldberoemde zebrapad in een nieuw jasje te steken. Daarom verschijnt er op 27 september 2019 een bijzondere reissue van Abbey Road: niet alleen zijn de 17 albumtracks opnieuw gemixt en opgepoetst, ze zijn ook nog eens aangevuld met maar liefst 23 nooit eerder uitgebrachte demo’s en andere opnames. Op dezelfde dag wordt er ook een heuse Beatles Pop-Up Store geopend in Hoog Catharijne.

Producer Giles Martin, zoon van de legendarische producer en ‘fifth Beatle’ George Martin, nam het opnieuw mixen van de plaat voor zijn rekening. Eerder deed hij dit al voor andere Beatles-albums Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (2017) en The White Album (2018). Het is de eerste keer dat het album op deze manier is bewerkt en wordt aangevuld met rarities. “De magie komt uit de handen die de instrumenten bespelen, de mix van de Beatles-stemmen en de schoonheid van de arrangementen,” vertelt Martin. “Ons doel was heel simpel; we wilden ervoor zorgen dat alles zo fris klinkt en zo hard binnenkomt als de dag dat het werd opgenomen.” De vernieuwde editie van Abbey Road is vanaf vrijdag 27 september verkrijgbaar als Super Deluxe Boxset met daarin drie cd’s, een Dolby Atmos Blu-ray en een 100 pagina’s tellend boekwerk. Hiernaast verschijnt er een vinylbox met drie 180-grams LP’s, een deluxe 2CD met de nieuwe stereomix en bonusmateriaal en tenslotte een standaard 1CD en 1LP uitvoering met daarop de nieuwe mix van het album.

 

Maar er is meer: op vrijdag 27 september worden de deuren geopend van de enige echte Beatles Pop-Up Store in winkelcentrum Hoog Catharijne, Utrecht. Hier kunnen Beatles-fans gedurende twee weken hun hart ophalen aan meer dan 300 veelal exclusieve Beatles-items, waaronder T-shirts, servies, speelgoed en natuurlijk heel veel muziek, waaronder een unieke picture disc-uitvoering van Abbey Road. Hiernaast zullen er sessies en Beatles-quizzen georganiseerd worden.

Pop

Deel via social media: