Zoek...
5 Seconds of Summer – Calm

5 Seconds of Summer – Calm

Label: Interscope / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-04-05 07:00:00 • min lezen

8

5 Seconds of Summer – Calm

Het is de heren van de Australische punkrockers van toen gelukt om de switch te maken naar een commercieel gevoelig popplaat te maken. Luke Hemmings weet zich met de band als een teenager act te presenteren. Dit keer vol vette beats en pakkende songs.

The Red Desert is al een heerlijke opener, door dit na aftik a capella te starten. De beat pakt het daarna op en met lichte keyboard weet men een aanloop te maken naar een heerlijke beat waarin het refrein pakkend is. De achtergrond vocalen krijgen een grotere betekenis in de band. Het nummer ‘Teeth’ is na enkele vette popsongs opvallend. Een pakkend basje met een mooie zangpartij maakt het vooral aantrekkelijk. Het is dan ook een lekker verrassend album waarvan je eerst denkt wat krijgen we nu voor een over-geproduceerd album. ‘Wildflower’, ‘Thin White Lies’ of het schattige  ‘Lonely Heart’ en deels gejatte Duncan Laurence song, zijn allemaal mooie songs die tussen de wereld van een moderne Take That en the Script.

Eerlijk gezegd ben ik toch blij verrast door deze band met Calum, Ashton, Luke en Michel en dit album waar het allerminst Calm aan toe gaat.

De deluxe versie kent een extra song ‘Kill My Time’  of enkele live versie van ‘Easier’, ‘Teeth’ en ‘No Shame’

Deel via social media: