Zoek...
5 Seconds of Summer – Youngblood

5 Seconds of Summer – Youngblood

Label: Capitol/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-17 07:00:00 • min lezen

Pop
7

5 Seconds of Summer – Youngblood

De Australische popact 5 Seconds of Summer (5SOS) weet met Youngblood hun derde album op de markt te brengen. Een album vol popsongs wat we van hun kunnen verwachten. Inmiddels kent de band zoveel Spotify hits, dat men alleen al met dit album over de 100 miljoen streams gaat. Dan mag je gerust zeggen dat deze band meer dan een pop act is.

De band met Luke Hemmings is na hun tournee naar het Amerikaanse Los Angeles verkast. Men heeft met hun tweede album veel getourd, een live album gemaakt en vele eps op de markt gebracht. Nu is Youngblood een spiegeling van waar de band staat. Het klinkt volwassener en Amerikaans gelikt. Het titelstuk is al een wereldwijde hit, maar de band kent meer. De volle sound van Talk Fast is vooral heerlijk swingend te noemen. Al hebben ze met ‘Moving Along’ weer een potentiele hit te pakken. De pop rock met een aanstekelijke meezing teksten passen bij de band en hun gewenste publiek. Maar halverwege valt het album wat in herhaling en is de spanning van de songs er uit.
Wellicht dat de band diverse hits te pakken krijgt, maar wanneer men lang mee wil gaan, zou het mooi zijn dat ze andere invalshoeken in deze sound toevoegen. Hierdoor wordt het spannender. Hits genoeg maar het blijft een wat oppervlakkig album.

5 Seconds of Summer staat 5 November in AFAS Live

Pop

Deel via social media: