Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-03-13 07:00:00 • 8 min lezen

77 Bombay Street – Seven Mountains

77 Bombay Street – Seven Mountains Label: Gadget Rec. Eindoordeel: 7,5

De heren van de familie Buchlis is een “Club van Optimistische People”. De familie woont in een klein karakteristiek Zwitsers dorpje. Uiteindelijk liggen de roots van de broers in Adelaide, Australië waar ze enkele jaren woonde aan de Bombay Street en wel op nummer 77.

Nu wonen ze tussen de Zwitserse bergen, wellicht zijn rondom het dorp er “Seven Mountains” te vinden. Dit doet de heren inspireren om een album te maken. Inmiddels heeft men al vier albums achter hun naam staan. Met “Up in the Sky” weet men diverse prijzen in de wacht te slepen. Dat is niet vreemd. De folkrock ligt lekker in het gehoor. Hoewel de folk invloeden op het album te vinden zijn is het erg indie poprock van aard. Het titelnummer past in deze folkpop sound. Het doet wat denken aan The Corrs alleen van Zwitserse aard. Het singer songwriters popsong “Painted” is heerlijk van aard. Terwijl het aanstekelijke “Bombay” een passende hit zou kunnen worden. Het past bij de band omdat het enigszins folk en als gewone gezellige jongens klinkt. De gezelligheid straalt van het nummer af.

Wanneer de mondharmonica van stal wordt gehaald veranderd “Falling” in een typisch folk liedje. Al weet men zich met “Once and Only” weer hervinden. De ballade pop is wederom aanstekelijk waardoor we kunnen zeggen dat het album meer dan geslaagd is. Gevarieerde pop met een erg commercieel tintje is hier een grote kans dat deze band uitgroeit tot topact.

Deel via social media: