Zoek...
A Ha – MTV Unplugged Summer Solstice

A Ha – MTV Unplugged Summer Solstice

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-27 07:00:00 • min lezen

Pop
8,5

A Ha – MTV Unplugged Summer Solstice

Het is de Noorse pop act A-ha die weer leven brengt in de MTV Unplugged sessies. Hierbij slaan we twee vliegen uit het verleden in een klap. De MTV unplugged series waren in de jaren 90 enorm populair. De muziekzender stelde de studio beschikbaar voor akoestische versies van acts. Hier zijn prachtige albums uit voortgekomen. Allen met de naam MTV unplugged, waarvan Nirvana, Bob Dylan, Neil Young en KISS memorabele albums zijn geworden.

De band rondom Morten Harket wist met zijn vrienden in 1982 de oversteek te maken van Oslo naar muziekmekka London te gaan om hier hun carrière glans te geven. Toentertijd draaide het in Europa om London waar je moest zijn om iets in de wereld van muziek te betekenen.
Het is de Noorse band gelukt door het nummer “Take On Me”, vooral de geanimeerde video clip werd wereld beroemd. Een gouden greep! Toch had de band meer in hun mars en scoorde vele hits hier na waar bands als Coldplay nog steeds uit putten.
“Hunting High and Low”, “Stay On These Roads” en “the Sun Always Shines on TV” zijn titels die de hitlijsten van toen domineerden. Dan mag je van het James Bond comité ook een nummer voor de film leveren, “The Living Daylights”.

Het staat allemaal op dit album en misschien ook wel beter dan de oudere versies. Dat wil zeggen dat het meer in deze tijd past. Het is dan ook een verrassend mooi album geworden. Songs waaronder “Analogue”, “A Break in the Clouds” en het Echo and the Bunnyman cover “The Killing Moon”. Ian McCulloch doet op zijn buurt mee met “Scoundrel Days” zijn  mooie liedjes.
 

Pop

Deel via social media: