Zoek...
A Perfect Circle – Eat The Elephant

A Perfect Circle – Eat The Elephant

BMG int.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-20 07:00:00 • min lezen

Progressive / Rock
8,5

A Perfect Circle – Eat The Elephant

Het is voor de fans van Tool, A Perfect Circle een kwestie van geduld hebben, maar uiteindelijk ligt nu het nieuwe album van Mynard James Keenan en zijn mannen in de winkel. Dat deze Amerikaanse band een superband is, is voor mensen nog niet geheel bekend.

Al mogen de namen van James Iha (Tinted Windows/ Smashing Pumpkins), Billy Howerdel (Smashing Punkins roadie,Tool), Jeff Friedl (Puscifer) en Matt Mc Junkins (Eagles of Death Metal) het duidelijk maken waarom. Zoals men zelf zegt dat het album een afspiegeling is van hun huidig leven. Muzikaal gezien is het lichter in de klankkleur al zou je dat eerst niet denken wanneer je Slayer producer Dave Sardy inhuurt. Toch draait het bij  deze band om zanger Mynard en heeft hij weer een prachtig album afgeleverd.

De progrock act heeft de naam dat de vorige albums vooral donker getint waren. Dat veranderd nu met het album Eat The Elephant. Ja, de titel geeft de zwarte humor al weer. De hoes doet denken aan een Marilyn Manson als the Joker van Batman.
vanaf het titelstuk is het duidelijk dat de sound lichter  is dan voorheen. Hoewel de composities gelijk zijn aan de voorgaande albums doet de sound meer denken aan een stevige Marillion. ‘The Doomed’, ‘By and Down the River’of het ‘So Long and Thanks for All the Fish’ weten met deze progsound met de vele piano afwisselingen en aanstekelijke zanglijnen het een commercieel tintje te geven. Al weet men met ‘Disillusion’, Talk Talk’ en ‘DLB’ er weer een uniek herkenbaar Tool/ A Perfect Circle tintje aan te geven.

A Perfect Cirlce is te zien op
16 juni Pinkpop festival

Progressive / Rock

Deel via social media: