Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-03 07:00:00 • 4 min lezen

Aaron Watson - The Underdog

Aaron Watson – The Underdog Label: Big Label Records/ Bertus Eindoordeel: 7,5

De countrypop van Aaron Watsons is niet alleen gevarieerd maar ook erg toegankelijk. Bij het idee van country wordt er een beeld geschapen waar Aaron een fijne swing aan weet te draaien. “The Prayer” is direct een lekkere binnenkomer. Mensen die vanuit de religie direct een stempel drukken op het creatieve product van deze country, is het zeker de moeite waard om dat ter zijde te laten en luisteren naar het gehele album.

De man uit Texas weet alle klassieke country facetten in dit album te gebruiken. Het gezamenlijk klappen (“Wildfire”), violen en banjos wisselen elektrische gitaren af (“Freight Train”). Het doet wat denken aan de oude 16 Horsepower (dan met iets positievere teksten) meets Willy Nelsen Het is begrijpelijk dat deze wijze van country erg populair in Amerika is. De country met pop als “That Look”, “Getaway Truck” en “The Underdog" is al meer pop met een country-sausje geworden. Hierdoor is Aaron niet meer in het beperkte hokje van country te stoppen maar weet een commercieel groot publiek te bereiken.

In Nederland zal hij nog steeds in dat hokje geschoven worden en minder snel uitgroeien naar zalen als Ahoy of HMH. Het album zal ook niet snel stijgen zoals het wel lukt in de Billboard top 100. Het is uberhaupt maar de vraag of hij de oversteek naar Europa hiervoor neemt. Als support voor The Corrs zou het niet misstaan.

Deel via social media: