Zoek...
Absynthe Minded – Riddle of the Sphinx

Absynthe Minded – Riddle of the Sphinx

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-19 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Absynthe Minded – Riddle of the Sphinx

De Belgische act Abynsthe Minded laat weer van zich horen! Bert Ostyn en zijn mannen weten na drie jaar een mini album te maken met 5 aanstekelijke songs. Dat de band een muzikale afslag heeft genomen met Jungle Eyes toont van volwassenheid en daar moet de vaste AM luisteraar soms even aan wennen. Nu is er een vervolg en is het album een geheel album.

Met ‘Riddle of the Sphinx’ houdt de band zich aan de nieuwe sound en weten ze het album met de single van 2019 Mixing the Medicine een prima cocktail te maken van de nieuwe en oude sound. Het heerlijk laid back ‘Easy’ moet velen aanspreken en zou een prima opvolger zijn om een hit mee te scoren. Zo is ook het titelstuk een heerlijk nummer dat de zon in de zomer doet schijnen wanneer je het nummer al opzet.  Akoestische gitaren gemengd met de melancholieke sound net als op het ‘Pass it On’ en het What In The World’.
Het is een sound dat het gehele album bevat. het is smooth relaxt en doet het goed met de warme dagen. Zoals het nummer ‘Easy’ waar een heerlijk basloopje in verwerkt is. Of het lome ‘Cherry Picking’ waarmee je je gedachten laat wegdromen naar de lokale volkstuin.  Het slepende Hel Hole is vooral hypnotiserend in drive als de zangstem.

Het album is vooral een heerlijk relaxt album waarmee we weer zien dat onze zuiderburen prachtige albums kunnen maken.

Indie

Deel via social media: