Zoek...
Adna – Closure

Adna – Closure

Label: DeSpotz records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-19 07:00:00 • 2 min lezen

Indie / Pop
7,5

Adna – Closure

Dat de integratie in Zweden toch kan lukken via de route der muziek bewijst Adna. Tijdens de uittocht vanuit Bosnië kwam Adna met haar ouders het Zweedse land binnen. Hier studeerde ze muziek en richtte ze zich op het zingen.

Het titelloze “Adna” EP werd opgepakt door diverse TV-series waardoor ze haar kunsten snel over de grenzen kon vertonen. Ondersteund met Europees subsidiegeld weet ze presentaties te geven in heel Europa, dat weer de inspiratie bracht tot haar debuutalbum.
Nu zijn we 2 albums verder en brengt Adna minder thematische songs. Het past meer en de sfeer van de zweverige sound dat Scandinavië tegenwoordig over Europa stort. De overdenkingen van “Overthoughts” en “Thoughts” staan centraal voor dit album. De nummers klinken episch om tot een grote hoogte te stijgen. Het indringende “If” is waar Adna haar stem geheel tot haar recht komt. De warmte in haar tonatie om haar verhaal te vertellen wordt ondersteund door de piano en de mooi ingezet gitaarlijn. Met de percussies bouwt het nummer zich op, met op achtergrond koortjes om tot een geheel te komen om plotseling te stoppen om “If” te laten spreken. Uiteindelijk weet ze met "Hide in Smoke" het album bijna te eindigen om haarzelf weer met “Someone’s Someone” te vinden.

Daar waar haar stemgeluid op Tanita Tikaram doet denken, is haar muzikale omlijsting meer een droompop wereld waar haar stem beter in uitkomt. Verrassend mooi!

Indie / Pop

Deel via social media: