Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-08-26 07:00:00 • 11 min lezen

Adrian Younge Presents Souls of Mischief

Adrian Younge - Presents Souls Of Mischief Label: Bertus Eindoordeel: 7,5

De producer en hiphop master Andian Younge is binnen de hiphop scene een grote, al horen we er in Nederland niet zoveel van. Als bassist ging hij op zoek naar experimenteren met allerlei geluiden. Hierbij was de keyboard een prettig instrument. Hij kreeg dit snel onder de knie. De soundtrack van “Black Dynamite” gaf hem de doorbraak. Na zijn bijdrage aan Jay – Z “Magna Carta Holy Grail" en Justin Timberlake is de deur geopend naar de grootheden van de hip hop van dit moment.

De titel geeft al aan dat Adrian Younge de ruimte geeft aan rappers om het te presenteren. Na The Delfonics wordt nu The Souls Of Mischief gepresenteerd. De laidback sound in de songs blijft het product van Adrian Younge. Hierdoor behoort deze hiphop niet tot de agressieve hip hop. Met Snoop Dogg als gast op “There is Only Now” is dit nummer opvallend de meest gebalanceerde song van het album. Andere songs, waaronder” “K’now Interludes” en “Meet Womack” kennen iets lichtere hithat drum sounds.

A Tribe Called Quest rapper Ali Shaheed Muhammad laat nog even van zich horen op dit album Als levert Busta Rhymes nog een volledig nummer. Het album kent een verhaal over Womack, dat past in de vele hiphop albums met veel Bitches, Enemy in the land of the free en MF’s. Maar een album met vele grote namen uit de hip hop.

Deel via social media: