Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-24 07:00:00 • 9 min lezen

Adrian Younge – Something About April II

Adrian Younge – Something About April II Label: Bertus Eindoordeel: 7

Adrian Younge is een componist die zijn werkzaamheden voornamelijk kent in de film industrie. In 2012 bracht hij het album “Something About April” en nu is er het vervolg. De experimentele soul brengt Younge in een minder toegankelijk gebied en zal ook niet snel een hitlijst gaan bestormen.

Toch is het album erg toegankelijk en kent het een heerlijk relaxte soul sound . “Winter is Here“ is een juweeltje en het “Sandrine” is zo zoet dat het helemaal past bij de hoes die Younge bij deze songs levert. De jaren 60-70 soulpop met blazers, vybrafoon of hammond orgel komt in “Step Beyound” en “Sea Motel” tot een manier waarop je zo een oude film binnen stapt. Het album vervoert je in je gedachten om er een eigen film van te maken. Het is ook de kracht van Younge om de songs zo te maken dat het je pakt en gelijk meesleept in ieders eigen gedachten. Geen teksten en zangpartijen die de voorgrond opeisen maar eerder je in dromenland brengen. Met een titel als leidraad komt je in “Memories of War” in andere gedachten terecht dan het “Ready to Love”.

Juist de korte songs van drie minuten geeft dit gehele album een fijn diverse droom album met uitdagende wijze van muzikale invulling van de triphop - soul sound.

Deel via social media: