Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-04-02 07:00:00 • 8 min lezen

Aidan Knight - Small Reveal

Aidan Knight - Small Reveal Label: Canada Eindoordeel: 7,5

Dit album van Aidan Knight is inmiddels 1,5 jaar oud en wordt nu in Nederland uitgebracht. Het is inmiddels zijn tweede album en wellicht dat zijn derde al in de maak is. De Canadese zanger heeft inmiddels een vaste band om zich gevormd. De band verkaste zich in de middle of nowhere waar men alleen muziek kon maken. Het resultaat was dat er in korte tijd 15 nummers zijn geschreven. Met deze nummers ging men naar producer Jonathan Anderson die alles onder handen nam.

De singer songwriter experimenteert met de nummers en drums. Iets wat hij zelf nooit zou kunnen doen in zijn eentje, aldus Knight. Hierdoor krijgen de singer songwriters songs een prettige toevoeging. De kleine liedjes zijn hier en daar klein gebleven. De instrumentale “Figure 1, 2 en 3” zijn aardige vullers.Er zijn ook nummer waarop duidelijk te horen is dat het hart van het liedje een akoestisch gitaar liedje was, maar aangevuld is met instrumenten. “Singer Songwriter” en “A Mirror” zijn enkele nummers die zo klinken. “You Will See The Good” is een nummer dat meer als een gehele band song is.

Toch laat Aidan nog wat pure sing songwriters songs over. “Margaret Downe” en “Creatures Great & Small” komen het dichts bij zijn liefde van muziek maken. Het is dan ook twijfelachtig welke richting Aiden voor de toekomst kiest.

Wel staat de gehele band komende tijd op Nederlandse podia. 7 mei Rotown, Rotterdam 8 mei Paradiso, Amsterdam

Deel via social media: