Zoek...
Airbag – A Day At the Beach

Airbag – A Day At the Beach

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-28 07:00:00 • min lezen

Indie / Progrock
8,5

Airbag – A Day At the Beach

Met de naam Airbag is er gekozen voor een voor de hand liggende naam, waar veel bandje gebruik van maken. Dit keer gaat het om de Noorse progrock act die een switch weet te maken naar een indie sound. De band heeft dan ook beide stijlen vermengd in de songs, waardoor A Day At The Beach een prachtig album is geworden.

Het openingsnummer laat het nieuwe geluid horen. De industriële  indie sound brengt het intro vol spanning naar het muzikaal deel. Met de dreigende bassen voert met de spaning op en weet gitarist Riis zijn kunsten nog steeds te laten klinken.  De band weet hun gelederen te sluiten bij drie man, nu er twee bandleden zijn vertrokken. Geen extra input meer waardoor de kracht van de band de ruimte krijgt om hun kunsten de vrijheid te geven.

Met het Marillion achtige ‘Sunsets, het krachtige ‘Megalomaniac’ of de Pink Floyd hypnotiserende sounds van het titelstuk ‘A Day At The Beach’ 1 en 2. Het is het beste wat de band heeft gebracht en met dit mag men dan ook gerust gaan uitventen.

Het is een juweeltje van een plaat!

Indie / Progrock

Deel via social media: