Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-04-21 07:00:00 • 5 min lezen

Alabama Shakes - Sounds and Color

Alabama Shakes – Sounds & Color Label: Rough Trade/ Konkurrent Eindoordeel: 8

“Boys and Girls” van het debuut werd een enorme hit met een Grammy nominatie. Dat betekend dat ieder zeker met grote verwachtingen uitkijkt naar het vervolg. Het succes van de band heeft hen over de hele wereld doen touren, met als gevolg dat men sprongen vooruit maakt en is het album “Sound & Color” een heerlijk vervolg op het debuut.

Zangeres Brittany Howard voelt zich op haar plek bij de soul sound dat de band weet te combineren met rock, blues en het swingt in alle nummers. “The Greatest” wordt gevoed met een post punk sound waar men kleine uitstapjes maakt naar andere muziek genres. Geinig, maar wat uit de toon ten opzichte van de andere songs. Het venijnige “Shoegaze” is daar in tegen heerlijk rauw en het bluesy “Miss You” brengt de jaren 70 bluesrock weer terug in deze tijd. Daar waar Janis Joplin ooit stopte pakken Alabama Shakes de draad weer op. “Don’t Wanna Fight” laat de band swingen door het heerlijke baslijntje en de funky insteek. Het album is dan ook erg afwisselend, maar blijft een geheel in zijn totaal. De passie voor de muziek spat van het album af en dit kan men wellicht vasthouden wanneer het live te keer gaat. Dan is het zeker de moeite waard om het te bekijken.

Die mogelijkheid bestaat op het Down The Rabbit Hole festival te Beuningen, RockWerchter te Werchter (B) en uiteindelijk komt men terug op het North Sea Jazz festival te Rotterdam

Deel via social media: