Zoek...
Alan Parsons - The Secret

Alan Parsons - The Secret

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-28 07:00:00 • min lezen

Pop / Progrock
7,5

Alan Parsons – The Secret

De producer Alan Parsons werd al op jonge leeftijd achter de knoppen gezet door Pink Floyd. De man wist toen nog niet dat zijn mix wereldberoemd werd en tot op heden nog altijd een van de best geproduceerde albums ter wereld is. The Dark Side of the Moon is een klassieker. Als werknemer bij the Abbey Road studio’s was hij ook verantwoordelijk voor het Let it Be album van the Beatles en The Year of the Cat van Al Stewart. Het zijn zo allen muzikale klassiekers die de wereld heeft veranderd. Het gaf hem de ruimte om zijn eigen albums met succes te maken. ‘Eyes in the Sky’, I Robot en Tales of Mystery and Imagination zijn beroemde album die Parsons maakte met zijn schrijversmaatje Eric Woolfson. ‘Old and Wise’ en ‘Don’t Answer Me’ zijn eigen klassiekers geworden.

Inmiddels heeft de man een nieuwe studio gebouwd op een heuvel op Santa Monica, dat afgelopen jaar onder vuur kwam te liggen bij de bosbranden. Maar het heeft toch een album opgeleverd, The Secret is het eerste album van de man na 15 jaar. Even het instrumentaal album Silican Defence daar gelaten.
Het is een overzicht album van zijn carrière met een knipoog naar de songs die hem beroemd maakten. ‘Limelight Fades Away’ en in ‘Sometimes’ linkt naar het ‘Old and Wise’.  De melodramatische songs bestaan nog steeds en met een batterij aan gast zangers wordt het album gevarieerd en meeslepend. Jason Mraz zorgt voor een prachtige invulling van ‘Miracle’ en voormalige Foreigner zanger Lou Gramm komt plotseling om de hoek kijken voor het nummer ‘Sometimes’. Hij bewijst dat hij, ondanks zijn ziekte nog steeds een erg goede zanger is. P.J. Olsen weet nog steeds zijn rockstem te laten klinken en dit keer doet hij dit op ‘Years of Glory’.
Al zorgt saxofonist en zanger van de Alan Parsons band zelf voor de zangpartijen.  Muzikaal zijn het allemaal herkenbare Parsons songs die de fans kunnen verwachten en zullen omarmen.

Het is alsof Alan Parsons met dit album een afronding maakt aan zijn muzikale invulling. Het is een overzicht, maar hopelijk weet hij na dit album toch nog een te maken. Iets eerder dan na 15 jaar graag.

Alan Parsons is te zien in Nederland
30 april Paradiso te Amsterdam
 1 mei De Vereeniging te Nijmegen
 4 mei  Oosterpoort te Groningen
 5 mei TivoliVredenburg te Utrecht

Pop / Progrock

Deel via social media: