Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-15 07:00:00 • 7 min lezen

Alasca - Prospero

Alasca - Prospero Label: King Forward records Eindoordeel: 7,5

Bij de eerste klanken wordt je direct meegenomen in een soundtrack van een western movie. De trompetter geschal en de staccato rockritme wordt in “In Medias Res” met castanjetten aangevuld. Hierdoor waan je je in een saloon met klapdeuren, stoere mannen en vrouwen in rood getinte lange jurken.

De country van “Cult” is dan ook een prima song om je in deze country en western sfeer te houden. Zeker wanneer de mondharp en de banjo hun intrede doet. Alasca debuteerde drie jaar geleden met het album “Actors & Liars” en werd al snel uitgeroepen tot een must-see act in de indie folk. Het werd op de BBC al uitgeroepen tot een van de best bewaarde geheimen van Nederland! Frank Bond en de heren van Alasca zijn geen cowboys met hoeden en dat soort gekkigheid. De aandacht licht op de muziek. De country folk is ook niet onrustig zoals je het veel al ziet. “Sweet Surrender” is een prima popliedje dat in plaats van een gitaar een banjo als basis kent. Verder zijn de harmonische vocalen heerlijk in balans en wordt het gevoel van een lonesome cowboy op een paard in the Death Valley onderstreept door een slepende gitaarsolo.

Het album kent een prima afwisseling van songs met wat steviger werk (“The Prophet”) tot melancholisch (“When You Are Older”).

De band is te zien op 26 maart kleine zaal Paradiso te Amsterdam 8 mei Kulturkreis te Bunde (D) 15 aug De Brave te Amsterdam

Deel via social media: