Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-07 07:00:00 • 3 min lezen

Albany Down – Not Over Yet (ep)

Albany Down – Not Over Yet (ep) Label: Eigen Eindoordeel: 8

De Engelse band heeft hun invloed gevonden in de oude rocksound van Led Zeppelin, Thunder en mengt dit met the Black Keys en Clutch sound Het geeft energie dat vanaf het titel nummer er direct in wordt gegoten. Lekkere uptempo rock dat afgewisseld wordt met de blues rock. Mondharmonica’s en poprock refreintjes van “My Lucky Strike”. “You Ain’t Coming Home” is er dan zo eentje. Mooi gevoelig en voor iedereen een heartbreaker met voldoende solo voor de overdenking.

Onder leiding van producer Greg Haver (o.a.Manic Street Preachers) is het een heerlijk rockalbum met Britse sound invloeden. De band speelt zich helemaal suf door UK en zijn in het na jaar te zien in Europa. You’d Better Run is zo’n heerlijk live- festival song waarmee men het publiek gemakkelijk meeneemt in de feestvreugde. Tot slot is het “The Working Man” op dit mini ep gezet.

Een band om zeker eens te luisteren wanneer je de rock en bluesrock een warm hart toedraagt. Wellicht kom je dan snel tot het punt om een album van Albany Down bij de cdshop te halen.

Deel via social media: