Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-07-17 07:00:00 • 11 min lezen

Alden Penner – Canada In Space

Alden Penner – Canada In Space Label: Cityslang Eindoordeel: 7

De Canadese producer Alden Penner is tevens muzikant. Met zijn band The Unicorns en Clues bracht hij enkele albums uit. Als solo artiest brengt hij regelmatig een EP uit, waarvan “Canada In Space” de vierde is. Op deze wijze kun je de ontwikkeling van Penner volgen. Volgens Panner is ieder Ep een vervolg in de zoektocht binnen de muziek.

De songs zijn te verdelen in singer songwriters songs en indie poprock songs met een psychedelische inslag. De songs kennen een donkeren invalshoek en zijn uitwerk met muzikale uitstapjes in een nummer. Het openingsnummer “Breathe To Burn” is een rollerkoster van een opbouw met spanning en powerrock verpakt in 7 minuten. De jaren 90 Casio computersound brengt Penner weer tot leven in het nummer “Will I” . Het geeft meer aan dat Penner met allerlei geluiden experimenteert terwijl de songs wel een kop en staart kennen. Het akoestische “Exegesis” en “Candy” zijn popsongs waarbij Candy een frans intro kent. Maar met “Meditate” weer Penner zich muzikaal uit te leven en neemt hier dan ook ruim te tijd voor. In 9 minuten zoekt hij verschillende muziekstijlen op en verpakt dit weer tot een geheel.

Zoals Penner al aangeeft is het allemaal een muzikale zoektocht naar zijn gewenste sound. De combinatie van allerlei stijlen weet hij nog niet te smeden tot een sound maar wordt nog achter elkaar geplakt om tot een volledig nummer te komen.

Deel via social media: