Zoek...
Alejandro Escovedo – Burn Something Beautiful

Alejandro Escovedo – Burn Something Beautiful

Label: Concord music/Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-10 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Rock
8

Alejandro Escovedo – Burn Something Beautiful

De Amerikaanse Alejandro Escovedo komt naar Nederland en wel in het Zonnehuis te Amsterdam. Dat doet denken aan een oude man die in een seniorenhuis komt spelen. Inmiddels is Escovedo 66 jaar en daarmee past het plaatje. Al zal de tent goed op de kop staan wanneer deze Texaanse blues rocker los gaat.

De man heeft zijn debuutalbum in 1992 gemaakt en met dit Burn Something Beautiful weet hij zijn 15de album op de markt te brengen. Heerlijk ruwe rocksongs met een singer songwriters tintje. Dat “Horizon” en “Sunday Morning Feeling” klinken als R.E.M. “Monster” album is niet geheel vreemd.

Dit album is onder leiding van R.E.M. gitarist Peter Buck tot stand gekomen. Met de zang van de Amerikaanse singer songwriter Kelly Hogan ontstaan er prachtige duetten waaronder het “Suit of Lights”.
Het rockend nummer “Shave the Cat” doet denken aan the Sweet of Joan Jett songs. Het album is divers en lekker rockend te noemen. Hier verzorgt Sleater- Kinny’s Corin Tucker de zang, Verder horen we John Moen van Decemberist en Steve Berlin van Los Lobos op dit album voorbij komen.
Het begin van het album begint energierijk, dat halverwege even inzakt. Het slepende “Johnny Volume” de handclap rock van “Beauty of your Smile” doen denken aan de oude Iggy Pop/ David Bowie periode. Hiermee zijn deze heren mee opgegroeid en weten dit haarfijn terug te brengen in deze tijd.

Kleinigheid is dat Alejandro een broer is van de percussionisten Pete en Coke Escovedo. Zijn broer Pete kent een dochter die de percussie overnam van haar pa en luistert naar de naam Sheila E. Broer Mario speelt in de rockband the Dragons en broer Javier in de post punkact The Zero’s.
Alejandro staat op 29 maart a.s. in Het Zonnehuis te Amsterdam.

Pop / Rock

Deel via social media: