Zoek...
Alessia Cara – The Pains of Growing

Alessia Cara – The Pains of Growing

Label: Def Jam / Universal Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-17 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Alessia Cara – The Pains of Growing

De Canadese zangeres Alessia Cara is inmiddels 22 jaar en heeft al een hele carrière achter de rug. De titel past dan ook bij de tijd van haar huidig leven. Drie jaar geleden scoorde ze al een enorme hit met ‘Here’ en tourde met Coldplay de afgelopen jaren. Met haar head full of dreams mocht ze een Grammy en Awards ontvangen en staat ze nu voor de uitdaging om een vervolg te geven aan haar succesvol debuut.

Het album is dan ook een diverse pop en r&b album dat naadloos aansluit bij haar debuut album. Hier ging het nog om de verhalen en struggles van de  eindfase van de tienerjaren, nu gaat het om keuzes te maken naar de volwassenheid. De zoektocht naar de liefde en de wens van de convertibel leven. Het past in de songs ‘Not Today’, ‘Trust My Lonely’ en ‘Confortable’. De overdenkingen over het liefdesleven in ‘7 Days’ is mooi weergegeven. Daar waar de songs beeldend zijn gerapt en gezongen, is voor Cara een grote kracht in haar songwriting. De emoties binnen de songs zijn puur en dat maakt haar even sterker dan haar concurrentie. Het kleine liedje ‘Whenever I live’  springt er tussenuit omdat het even wat anders is dan de elektropop en is dan ook een juweeltje op dit album.
Of ze dit de komende jaren vast kan houden is nog een vraag, maar daarmee kan ze uitgroeien tot een wereldster die in het rijtje met Ariane Grande past.

Pop

Deel via social media: