Zoek...
Alex Cameron – Forced Witness

Alex Cameron – Forced Witness

Label: Secretly Canadian/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-27 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Alex Cameron – Forced Witness

De Australische excentrieke singer songwriter weet met zijn debuutalbum Jumping The Shark zich in de picture te spelen. Vooral zijn liveshows zijn energiek. De man is een echte entertainer en showman die zijn popsongs vol jaren 80 synthgeluiden vol overgave speelt. Nu is er een vervolg van dit album “Forced Witness”.

Het concept is het zelfde als het debuut album. Heerlijk popsongs die zijn opgebouwd door synthesizers uit de jaren 80 90. Niet dat Cameron er alleen voor staat. Hij maakt wel gebruik van een band en levert heerlijk swingende songs als “Country Figs”, met Roy Molloy’s heerlijke saxofoon solo en “True Lies”.
Met “Running Outta Luck”  weet hij de jaren 80 pop weer helemaal tot leven te brengen. Niks nieuws maar wel heerlijk in een nieuw jasje voor een nieuwe generatie. Dat is waar Camaron voor staat.  Herintrede van de 80pop in de huidige tijd. Met Angel Olsen weet hij het prachtige duet “Stranger’s Kiss” te brengen en terecht dat dit op single is verschenen.
Het geeft een doorsnee van wat het gehele album brengt. Gemakkelijk in het gehoor liggende popsongs die snel zijn mee te zingen.

Alex Cameron is te zien op
28 november in Paradiso Noord te Amsterdam

Pop

Deel via social media: