Zoek...
Alice Cooper - A Paranormal Evening

Alice Cooper - A Paranormal Evening

Label: EarMusic / V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-31 07:00:00 • min lezen

hard rock / Rock
8

Alice Cooper – A Paranormal Evening in the Olympia

Het is de Icon himself die wederom met een live album komt. Het album is opgenomen op 7 december 2017 na dat het album Paranormal is verschenen. De man heeft dit keer niet gekozen om de registratie te nemen van het Duitse Wacken waarvan in 2014 Het Raise the Dead verscheen, maar voor Parijs.

De glamrocker weet tot op de dag van vandaag nog heerlijke rockshows uit te voeren. Met telkens een andere band zorgt hij toch dat het allemaal staat als een huis. Een spookhuis met de toneelstukjes tussen de songs door. Het blijft een fenomeen en de dvd is dan ook altijd een meerwaarde bij deze uitgaven.
Dat deze toneelstukken niet op het album staat is logisch en daardoor zijn er hier en daar wel eens en knip gemaakt, dat bij een live cd niet veel voorkomt.


Ditmaal kiest Alice Cooper de show te beginnen met ‘Brutal Planet’. Een maatschappelijk knipoog hoe de wereld zich beweegt. Maar ook ‘The World Need Guts’ en nieuwe songs als ‘Department of Youth’, ‘Pain’ en ‘Paranoiac Personality’ zijn erg maatschappelijk ingezette rocksongs. Het is ook een kracht van Alice Cooper om met een mooie kwinkslag mensen te laten nadenken in welke wereld we leven. Denk aan ‘Billion Dollar Babies’ en ‘Feed My Frankenstein’. Songs die passen in zijn show maar ten tijde dat het gemaakt werd altijd met een knipoog naar de politiek of het leed in de wereld. Als zoon van een dominee krijg je dit wel mee en Alice Cooper weet hier nog steeds meesterlijk mee om te gaan.
Natuurlijk mogen ‘Halo of Flies’, ‘Poison’, ‘I’m Eighteen’ en ‘Ballad Of Dwight Fry’ met ‘Killer/ I Love the Dead thema’ en de classic ‘Schools Out’ op dit album niet ontbreken.

hard rock / Rock

Deel via social media: