Zoek...
Alice Cooper – The Breadcrumps

Alice Cooper – The Breadcrumps

Label: earMusic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-20 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Alice Cooper – The Breadcrumps

Wanneer Alice Cooper met zijn vaste producer Bob Ezrin in de studio zit om zijn nieuw album Black Eyes of… te produceren, krijgt men het idee om wat oude bekenden over de vloer te halen. MC % gitarist Wayne Kramer, Mick Collins, jazz bassisst Paul Randolph, Mitch Riders drummer Johnny Bee Badanjek en Grand Funk Railroad gitarist Mar Farner.

Op deze EP staat de motorstad Detroit centraal. Een stad dat in de jaren 50 - 70 hoogtij viert door General Motors. Een Motorstad, de stad van Motown en waar de heren goede herinneringen aan beleven. Met covers van de MC5 ‘Sister Anna’, Bob Segers East Side Story en de toentertijd hot rockchick Suzy Quattro wordt geëerd met ‘Your Momma Won’t Like Me’, Mitch Riders ‘Devil With A Blue Dress On’ en ‘Chain of Love’ van Mick Collins. Als nieuw nummer horen we ‘Go Man Go’ dat Cooper schreef met Tommy Hendricksen en Wayne Kramer.
De songs zijn ruw en met zijn eigen gecoverde Detroit 2020 (ipv Detroit 2013) weet Alice met zijn friends een leuk potje te jammer.

Het is een voorproefje op het nieuwe album dat ergens in 2020 zal gaan verschijnen. Als trigger voor het album en de komende tournee zijn er alvast wat broodkruimeltjes neergelegd.

Alice Cooper is op 2 oktober te zien in 013 te Tilburg.

Rock

Deel via social media: