Zoek...
Alice in Chains – Rainier Frog

Alice in Chains – Rainier Frog

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-29 07:00:00 • min lezen

Grunge / Rock
8

Alice in Chains – Rainier Frog

Het is dan eindelijk zover! Het nieuwe album van Alice in Chains heeft ruim 5 jaar op zich moeten laten wachten. Maar uiteindelijk kunnen we het zesde album van de band beluisteren. De grunge band van Seattle is een inspiratiebron voor hun hometown bands Nirvana en Pearl Jam geweest.

We horen vanaf de eerste klanken van het album de herkenbare sound. ‘The One You Know’ is dan ook een passende titel om het album te beginnen waarna het titelstuk volgt. Met Jerry Cantrell en William DuVall (die in 2005 de overleden Layne Staley (1996) verving) op zang en gitaren, Mike Inez op bas en Sean Kinney op drums brengt de reünie samenstelling van de band terug.
Cantrell levert nog steeds de meeste songs van het album waar het laid back ‘Fly’ een juweeltje is.

Maar het logge grunge geluid is er nog steeds met ‘Maybe’ en ‘Drone’, waar voormalige Queensryche gitarist Chris DeGarmo als gastmuzikant aansluit. Met ‘All I Am’ weet de band weer een prachtig 7 minuten durend nummer de brengen, om het album in stijl af te sluiten.

Het album is weer een herkenbaar Alice in Chains album wat we van hen gewend zijn. Inmiddels is de zomer- wereldtournee van de heren bijna afgelopen en misschien dat we hen begin volgend jaar weer kunnen zien op een van de Nederlandse podia.

Grunge / Rock

Deel via social media: