Zoek...
Alicia Keys – ALICIA

Alicia Keys – ALICIA

Label: RCA/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-20 07:00:00 • min lezen

Hiphop / Jazz / Pop
7,5

Alicia Keys – ALICIA

Alicia Keys weet de afgelopen jaren wat meer een andere muzikale richting te kiezen. Nu eindelijk is het zover. Het nieuwe album is na uitstel ivm de Covid-19 eindelijk uit. Een album met veel diversiteit en toch herkenbaar Alicia!

De opener ‘Truth Without Love’ geeft een mix weer van hiphop en jazz met een vleugje pop.  Met ‘Time Machine’ weet ze de beats en bassen er zo vet op te drukken dat het niet echt aansluit op het openingsnummer. Het is helder dat de zangeres een prachtige stem heeft en hier veel mee kan. De lekkere  popsingle ‘Underdog’ is hier ook een mooi bewijs van. Dat maakt het altijd zo ingewikkeld met Keys. Enerzijds heeft ze een prachtige stem en kan ze mooie liedjes maken, anderzijds maakt ze songs die dan net even tegenvallen terwijl de ingrediënten om haar heeft heeft. ‘Authors of Forever’, ‘Me x 7’ en het ‘Show Me Love’ zijn toch matige songs die het verschil niet maken. Opvallend is dat deze songs zonder gasten zijn al zijn de songs met Miguel, Tierra Whack ook niet altijd even top.  Of dat ze geen volledige grip in haar productie kent of misschien dat ze zelf de belemmerende factor is. ‘So Done’ met Khalid en de reggae song ‘Wasted Energy’ met Diamond Platinumz pakken dan wel goed uit.

Het album is daardoor wel divers maar mis nog even het geheel van “Album” zijn. Natuurlijk zijn het los allemaal prima Spotify songs.

Hiphop / Jazz / Pop

Deel via social media: