Zoek...
All 4 1 – The World’s Best Hope

All 4 1 – The World’s Best Hope

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-24 07:00:00 • min lezen

Rock
7

All 4 1 - The World's Best Hope

Het is weer een product van de Alessandro Del Vecchio die aan het team van Frontiers records verbonden is. Het gaat nu om ALL 4 1, dat misschien een verwarring kan geven met de Amerikaanse country popact All 4 One. Het gaat hierbij om een nieuwe band met Terry Brock, Robert Berry, Gary Pihl en Matt Starr. American rock waar al veel van is gemaakt.

Het album begint erg cliché met “After the Rain” waarna “Cyanide” en “Down Life’s Page” als goede rocksongs volgen. Het mag dan wel wat voor de hand liggende rocksongs zijn. Met Gary Pihl als gitarist en Matt Starr (KISS’s Ace Frehley’s band) heb je kwaliteit in de band. Wanneer Sammy Hagar de overstap maakt naar VanHalen weet Tom Scholtz van Boston al snel bij Gary aan te kloppen en maakt hij het derde album  van Boston. Pihl maakt nog steeds deel uit van deze band en doet zo nu en dan wat projecten waaronder Alliance en All 4 1. Met de goede ruwe rockstem van Terry Brock en Robert Berry op bas is deze gelegenheidsband voltallig.

Met “Mother Don’t Cry”  weet de band een prachtige ballade te maken. Eentje die herkenbaar en alleen bij de rockbands te vinden is. Met “The Worlds Best Hope” weet Alessandro als producer en schrijver van de meeste songs het album te beëindigen. De songs zijn wat 13 in een dozijn en de uitvoerenden zijn weer goed uitgezocht. Dat zien we vaker bij de producten van Del Vecchio.

 

 

Rock

Deel via social media: