Zoek...
All Them Witches  ATW – Nothing As The Ideal

All Them Witches ATW – Nothing As The Ideal

Label: New West/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-07 07:00:00 • min lezen

Grunge / Metal / Psychedelia / Rock
8

All Them Witches ATW – Nothing As The Ideal

De Amerikaanse psychedelische rock act All Them Witches doet in de naam altijd heftiger klinken dan de muziek uiteindelijk voortbrengt. Afgekort is het ATW, zoals het recente album uit 2018 ook deze naam kreeg. Nu komt men met de toepasselijke titel Nothing Is The Ideal.

De band is inmiddels gereduceerd tot een trio. Toetsenist Allan Van Cleave heeft de band verlaten. De sound is er niet minder stevig om geworden en met het 7 minuten durende ‘Saturnine of Iron Jaw’ weet de band dit album te beginnen alsof er een wederopstanding van Soundgarden heeft plaatsgevonden. De donkere klanken kent de band en het logge gitaarwerk is gelijk aan de band uit Seattle. Met het ‘Enemy of My Enemy’ en het instrumentaal gitaarwerk ‘Everest’ weet men in verhouding korte songs tussen de 2 en 3 minuten te leveren. Met See You Next Fall weet men een mooi meeslepend nummer van ruim 9 minuten te produceren en het slotstuk ‘Rats To Ruin’ kent ook een ruim 9 minuten duren verhaal. Het zijn dan ook zeker de mooiste stukken van hen op dit album. Met mooie filmische intro’s die de sfeer van het nummer al weergeven. Al is het country georiënteerde ‘The Children of the Coyote Woman’ ook weer een passende afleiding in dit album.

De zware metal sound wordt gemixt met Pink Floyd achtige sferen en dat is ook niet vreemd. De inspiratie die men heeft opgedaan in the Abbey Road Studio’s doet natuurlijk altijd denken aan The Beatles en PF die hier hun albums opnamen.
ATW weet met dit album een van hum mooiste albums af te leveren!

Grunge / Metal / Psychedelia / Rock

Deel via social media: