Zoek...
All Time Low – Last Young Renegade

All Time Low – Last Young Renegade

Label: East West rec. / Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-16 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
7,5

All Time Low – Last Young Renegade

De Amerikaanse poprock act All Time Low is in Nederland niet geheel bekend. Inmiddels heeft de band met dit album alweer 7 albums op de markt gebracht. Het recente album “Future Hearts” heeft in Nederland maar weinig aandacht gebracht, in Amerika steeg het album direct naar de hoogste regionen van de Billboardlijsten. Toch dacht de band al snel weer de studio te duiken om aan het vervolg te werken.

Het succes van All Time Low komt wel ergens vandaan. De band bestaat bijna 15 jaar en weet met hun poprock sound met een vleugje postpunk een commerciele versie te maken van de postpunk acts. Het is erg Amerikaans en gelikt, maar niet minder powerful en aanstekelijk!

Hitsongs zijn het! Het titelsong dat als opener wordt gebruikt blaast je bijna letterlijk omver en “Nice2 Know” krijgt iedereen in beweging. Met “Drugs & Candy” begeeft de band zich op het morele vlak en gelijktijdig spreekt het the American Kid aan.  Dat de band een andere richting kiest dan hun postpunk life van weleer is te vinden op het super gladde “Life Of The Party”. De band heeft er van genomen en is genadeloos verslaafd geraakt aan succes. Dat is vooral op dit album terug te horen.

Hopelijk dat het live wel ruw blijft, maar dat had voor mij ook wel wat meer op de plaat gemogen.

 

Pop / Rock

Deel via social media: