Zoek...
Alphaville – Forever Young

Alphaville – Forever Young

Label: Warner music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-09 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop
7,5

Alphaville – Forever Young

Bij de naam van de band Alphaville zullen vooral de 45 plussers een kreet van herkenning geven. Het Duitste trio wist even na Die Deutsche Welle en voor de elektropop een grote hit te scoren met het nummer ‘Big In Japan’.

Deze hit uit 1984 wordt nog veel gebruikt in documentaires en films. Het is nog steeds regelmatig op de radio te horen en staat ieder jaar nog in de top 2000. Naast deze hit had de band nog een grote hit. Het ‘Forever Young’ kent dezelfde route, en scoort nog beter dan zijn voorganger. Het is het titelstuk van het album dat nu een 35 jubileum kent.

Dat is dan ook de reden waarom het album als box opnieuw is uitgebracht. Inmiddels is toetsenist Martin Lister enige jaren geleden overleden is de band nog steeds actief. Het meeste recente album Strange Attractor komt uit 2017. Maar het draait allemaal nog om dit album.

Deze box kent een geremasterde versie van het origineel, aangevuld met single versies van de singles en 12” versie van tracks als ‘The Jet Set’ en ‘Sounds Like  A Melody’. De derde cd bevat vooral demo remix tracks van de songs. De uitdaging toen zat voornamelijk in de mixen die tegenwoordig met de huidige materialen beter gedaan kan worden. Hierdoor is het album in de klankkleur zeker een betere versie van het origineel.

Electronic / Pop

Deel via social media: