Zoek...
American Epic Sessions

American Epic Sessions

Label: Columbia rec. / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-28 07:00:00 • min lezen

Blues / Folk / Pop
8

American Epic Sessions

Onder leiding van de legendarische producer T Bone Burnett en regisseur Bernard MacMahon is er een prachtig document gemaakt over de Amerikaanse muziek. Het is een documentaire dat je meeneemt naar het begin periode van de Amerikaanse singer songwriters en blues.

Nick Bergh heeft er ruim 10 jaar over gedaan om de originele instrumenten te verzamelen voordat er een blik artiesten bij hem over de vloer kwamen. Deze mensen werden uitgenodigd om de oude sound uit de jaren 20-50 na te bootsen.  Hierbij zingen de zangers over een condensator microfoon en dat het geluid direct in het bakeliet van de 78 toerenplaat werd geboord.

Het klinkt Jack White als muziek in de oren en biedt zich aan om enkele songs te vertolken en te produceren. Zo ligt zijn productie in het duet van Willie Nelson met Marle Haggard “The Only Man Wilder Than Me” en werkt hij met Elton John aan “2 fingers of Whiskey”, zingt hij zelf “Matrimonial Intentions” en werkt hij samen met Beck, Los Lobos, Nas en Stephen Stills.

De documentaire serie / film zal nog wel op tv komen en op dvd/ blue ray  beschikbaar zijn. Het is zeker de moeite waard om deze serie eens te bekijken, waarna het album een passende herinneringsdocument is.

Blues / Folk / Pop

Deel via social media: