Zoek...
Amsterdam Klezmer Band & Sondorgo – Szikra

Amsterdam Klezmer Band & Sondorgo – Szikra

Label: Vetnasi rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-16 07:00:00 • min lezen

7,5

Amsterdam Klezmer Band & Sondorgo – Szikra

De Klezmer muziek is van Jiddische afkomst. Het muziek maken met allerlei materialen (dat toen nog geen instrumenten werden genoemd) brengt een gezelligheidssfeertje mee. We kennen dit als een Oost Europese sound niet te verwarren met Balkan muziek.

In Amsterdam is het ensable Amsterdamse Klezmer Band met de Hongaarse band Sandorgo de studio ingedoken. Het brengt een mooi geheel van Oosterse zigeunermuziek met harmonica’s, lekkere ritmesecties en violen. Het 8 minuten durende ‘Random Flow’ is genoeg om alle ingredienten in te verwerken. De trompetten en alle instrumenten krijgen de ruimte om een solo te doen waarbij ze hun kunsten vertonen. Dit geheel op een deinende drive dat als een gezellige boel doet denken.

De combinatie van Nederlands talent met deze act uit Hongarije brengt het beste naar boven. Het wordt hierdoor een eenheid en swingend geheel. Terwijl de songs een 50-50 productie is.
Het gaat vooral om de muzikale eenheid binnen dit genre. Hierdoor is het een lust om deze act te zien op de theater festivals en past het prima in de sfeer van Oerol.

Kortom een mooi album dat een speciaal genre bevat. Niet voor het grote publiek misschien maar zeker voor iedereen die van gezelligheid en theater houdt.

Deel via social media: