Zoek...
Amund Maarud & Lucky Lips - Perfect Strangers

Amund Maarud & Lucky Lips - Perfect Strangers

Label: Snaxville rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-10 07:00:00 • min lezen

Blues / Folk / Pop / Rock
8

Amund Maarud & Lucky Lips – Perfect Strangers

De voormalige gitarist en zanger van de Noorse rockact The Grand, is inmiddels alweer 8 jaar op eigen solo pad. Al heeft hij afgelopen jaar met Amgala Temple een prima album gemaakt. De blues en rock heeft in zijn solowerk een folk en pop sausje gekregen. Ieder drie jaar verschijnt er een nieuw album van de getalenteerde man. En dit is weer zo’n juweeltje.

Met de opener ‘Change of Heart’ weet Maarud zijn geluid richting Mumford & Sons te duwen. Het swingt enorm door de popfolk sound. Al weet hij de banjo en lichte gitaar klanken op een Americana sound optimaal uit te werken in het titelstuk ‘Perfect Stranger’ en ‘Don’t Tell Me How To Spend My Time’. Het ook niet voor niks dat hij Lucky Lips als begeleidingsband noemt. De band werd in 2017 uitgeroepen tot ‘The European Bluegrass Band’. Dat deze samenwerking optimaal resultaat heeft horen we op de ingetogen ‘Going Home’ en ‘Daydream’. Maar de variatie is groot op het album door het bluesy ‘Indian Butterfly’ en pop georiënteerde My Guitar en de oude rocksound  van ‘Translate My Instructions’.

Het is voor de een al een ontdekking geweest in 2012 voor de ander zal dit album een welkome aanvulling zijn in de cd kast of op zijn minst te beluisteren op een van de digi kanalen.

Blues / Folk / Pop / Rock

Deel via social media: