Zoek...
Andy Burrows & Matt Haig – Reasons to Stay Alive

Andy Burrows & Matt Haig – Reasons to Stay Alive

Label: Fiction/ Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-06 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

Andy Burrows & Matt Haig – Reasons to Stay Alive

De voormalige drummer van de band Razorlight, Andy Burrows scoorde enorm met zijn solo album ‘Company’. Because I Know You Can en Hometown werden in 2012 hits en de naam was gevestigd. Nu weet hij zijn 5de album te brengen.


Het draait bij dit album om een boek; ‘Reason to Stay Alive’. Het boek van de schrijver Matt Haig wordt op dit album op muziek gezet. Hierdoor is het nodig dat de teksten zo worden geschreven dat het ook in de songs past. En dan is het goed dat de schrijver dit zelf doet. Deze samenwerking brengt een album met veel variatie en mooie pop composities. Het is te horen dat Burrows met Tom Odel heeft gespeeld. Door de eenvoud in de songs als ‘The story of Me and You’ dat doet zelfs denken aan het D.E. liedje van Joop Stockermans.  ‘Barcalona’, ‘Hero’ of het ‘How To Stop’ met alle strijkers en harmonische vocalen doen ook denken aan de oude Beatles en beginnende Elton John songs in een nieuw jasje.
Hoewel Burrows alle instrumenten zelf kan bespelen, komt er ook hulp van Don Howart van Muse,  Tom Smith van de Editors, waarbij Burrows het voorprogramma verzorgde en zijn maatje uit We Are Scientists, zanger Keith Murray.

Het is een prettig album en mooie verhalen die als gegoten samengaan.

Indie / Pop

Deel via social media: