Zoek...
Ane Brun - Live at Berwaldhallen

Ane Brun - Live at Berwaldhallen

Label: Balloon Ranger rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-13 07:00:00 • min lezen

Klassiek / Pop / Singer-songwriter
8

Ane Brun – Live at Berwaldhallen

Het is de Noorse zangeres Ane Brunvoll die eigenaar is van het Zweedse label DetErMine. Inmiddels woont ze zelf ook in Zweden en is daar ook erg populair. Haar singer-songwriters indie songs krijgen op deze live plaat een extra dimensie. De sfeer van live spelen met een orkest is altijd een meerwaarde in de opname. De spanning tussen de muzikanten is hoorbaar, om zo tot een prachtig geheel te komen.

Het zijn dan ook de uitgewerkte composities van Brunn wat het in deze setting zo mooi maakt. De klassieke stukken ‘Lamento Della Ninfa’ en ‘Sonnet 138’ krijgen een eigentijds sausje door de zangpartijen. Dit doet denken aan Kate Bush meets Julia Covington met een orkest. Nu met vooral nieuwe songs van het recente album ‘When I Am Free’  en haar album uit 2012 It All Starts With One. Hierbij rekenen we niet haar prachtige cover album Leave Me Breathless uit 2017.
Al weet ze van dit album de mooie versie van Beyonce ‘Halo’ prachtig te vertolken. Maar ook mag de expressie van ‘One’ op dit album niet ontbreken.

Een mooi overzicht van songs van een jong talentvol zangeres die best door meer mensen gehoord mag worden!

Klassiek / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: