Zoek...
Angeleena Presley - Wrangled

Angeleena Presley - Wrangled

Label: Thirty Tigers/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-29 07:00:00 • 2 min lezen

Country
7

Angaleena Presley – Wrangled

Wat de naam misschien doet vermoeden, is Angaleena geen familie van de King of Rock and Roll. De muziek van deze Presley ligt in het genre van de country. Ze is een van de drie muzikanten van Pistol Annies. Dit is een superband op gebied van country singers songwriters. Naast Presley zijn Miranda Lambert en Ashley Monroe de grootheden die dit trio vulllen.

De country van Angaleena Presley is vooral traditioneel te noemen. Het ligt in de lijn van de Linda Rondstad, Dolly Parton en Emmylou Harris, die op hun beurt de krachten bundelen in de band Trio.
Het album Wrangled kent vooral songs waarbij de authentieke countrystijl een nieuwe krijgt. “Only Blood” is opgenomen in een authentieke stijl. Al zij “Mama I Tried” en “Country” lekker uptempo en krijgt het een rockrandje waardoor het album even breekt qua sound.
De ontspannen songs “Wrangled” en “Outlaw” klinken met de akoestische en slide gitaar weer even vredig terwijl er de vreselijke teksten voorbij komen. Met het jodelee hi op “Bless My Heart” wordt het even spannend.

Door de variaties van enkele songs is het album prima maar voor de echte country liefhebbers kan dit juist de mindere songs betekenen die het album in kwaliteit neerhalen. Maar dan is 80% wel lekker doordat Presley niet veel afwijkt van de authentieke countrystijl.

Country

Deel via social media: