Zoek...
Angel Olsen – All Mirrors

Angel Olsen – All Mirrors

Label: Jagjaguwar/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-10 07:00:00 • min lezen

8

Angel Olsen – All Mirrors

Het vierde album van de zangeres Angel Olsen klinkt veel bombastischer dan al haar voorgangers. De Amerikaanse zangeres uit St. Louis wist met haar recente album My Woman zich in de hitlijsten te plaatsen. De ingetogen singer-songwriting wordt nu voller in de composities gebracht, waardoor ze groter wordt.Het album All Mirrors kent zoals het titelnummer veel strijkers en stuwende drum en bas. Vol synthesizers zijn de songs door haar partner Ben Bobbitt vol gegooid waardoor er vooral veel in een een nummer wordt gestopt en vol zit met galm en delays. Met haar zachte zangstem weet ze de songs te betoveren tot iets van intiems.

De diversiteit
Het ‘Too Easy’ of ‘New Love Cassette’ zijn moderne popsongs die authentiek aanvoelen. Zweverig maar ook pakkend en met de moderne middelen gemaakt. Alsof Mark Ronson een nieuwe project weet te smeden met Vanessa Paradis. Gelijk weten we ook dat we hiermee Olsen te kort doen. Ze heeft met haar vorige albums al laten horen wat ze in huis heeft en nu valt het allemaal op zijn plek. Het is een album waarbij Olsen haar sound heeft gevonden waar ze ook krachtig in kan zijn zoals dit op ‘Lark’, ‘Endgame’ en ‘What It Is’ terug te horen is.
Al weet ze met ‘Impasse” en ‘Tonight’ de dromerige klanken optimaal laat klinken.  Mooie indie plaat voor mensen die eens wat anders willen.

Live
Angel Olsen is te zien in Nederland
23 Februari Paradiso te Amsterdam

Deel via social media: