Zoek...
Angelo de Augustine – Swim Inside The Moon

Angelo de Augustine – Swim Inside The Moon

Label: Asthmatik Kitty / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-03 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

Angelo de Augustine – Swim Inside The Moon

De singer songwriter Angelo de Augustine mag dan wel nieuw aan het front zijn, maar wanneer hij als eerste een album maakt onder hoede van Sufjan Steven en dit op zijn nieuwe platenlabel mag uitbrengen dan heb je wel iets meer te bieden dan 13 in een dozijn.


De Amerikaan weet met zijn akoestische gitaar mooie heldere klanken te produceren. Met zijn falset zangstijl neemt hij de luisteraar mee in een wereld voor dromen en mistige gebeurtenissen. “Truly Gone” is al een adembenemend nummer en met vrolijk klinkende  “Haze” wordt het nog gezellig ook.  Dit wordt wat anders met “More Than You Thought To Use” waar hij met een zingende zaag op de achtergrond een spooky sfeer te creëren.  
De single “Crazy Stoned and Gone” begint als een gezellig kampvuur liedje dat eigenlijk  alleen voor vrouwen  mee te zingen is, maar wel lekker in het gehoor ligt. Dat  geldt voor de meeste songs.


Met deze stijl is het wel nodig om de variatie optimaal te houden voordat het album saai wordt. De Augustine weet dit door de diversiteit van het tokkelen en bespelen van de gitaar toch overeind te houden. Wanneer dit meerdere albums zo doorgaat is de vraag of het nog interessant is. Maar dit is het debuut en daarmee weet hij zich prima  en verrassend onder de aandacht te brengen.
Het is dan ook een album dat minstens even gehoord moet worden door de singer songwriters en liefhebbers die van liedjes houden.

Singer-songwriter

Deel via social media: