Zoek...
Ann Wilson - Immortal

Ann Wilson - Immortal

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-14 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Ann Wilson

De donkere zangeres van Heart weet naast haar befaamde rockband een solo carrière er op na te houden. Het mooie aan haar is dat ze het niet hoeft te doen, maar doet dit uit passie voor muziek. Haar keus is dan ook om mooie liedjes en eigen keuze te coveren.

Het album Immortal is dan ook een cover album. Alleen zijn de songs nu ingezongen door een zangeres die een dijk van een stem heeft en niet hoeft mee te doen aan alle tv programma’s. Dat heeft ze ruimschoots bewezen dat zij wel kan zingen!
Het album opent met een herkenbare melodie dat wij in Nederland vooral van Andre Hazes kennen. Het ‘Zeg Maar Niets Meer’ is op zijn beurt weer een cover van het nummer ‘You Don’t Own Me’ dat is van Lesley Gore en ooit is ingezongen door Dusty Springfield. “I am the Highway” van Chriss Cornell’s Audioslave,  ‘Politicians’ van Cream en ‘I am Afraid of Americans’ van David Bowie krijgen een heerlijke rockversie. ‘Luna’ van Tom Petty wordt met liefde gezogen, net als het ‘Bakerstreet’ van Gary Rafferty.

Inmiddels is het wel duidelijk dat de keus van Wilson voor dit album song zijn van overleden grootheden in de popmuziek. De songs zijn met respect en goede sound opgenomen. Met Immortal weet Ann Wilson deze mensen weer in ere herstellen, waardoor je snel weer een album uit te kast pakt van deze artiesten.
Er zijn minder geslaagde cover albums en met de niet voor de hand liggende keus van songs is het een prachtig album geworden.

Pop / Rock

Deel via social media: