Zoek...
Innemend neo-klassiek debuut After Midnight van Annelie

Innemend neo-klassiek debuut After Midnight van Annelie

label : Sony Music

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-10-07 07:00:00 • 2 min lezen

Instrumentaal / Klassiek

Annelie - After Midnight

After Midnight is het debuutalbum van de Nederlandse Annelie. Deze Nederlandse pianiste/zangeres laat ons op dit instrumentale album kennis maken maar haar werk.

Zoals bestaat is dit debuutalbum uit louter instrumentale nummers; zeven in totaal. Stuk voor stuk brengen ze rust en opvallend is de subtiliteit van de uit Heerhugowaard afkomstige Annelie de Vries. Ondanks dat dit haar debuut is kan het zijn dat de naam niet geheel onbekend is. Deelname met haar beide broers aan ‘De Grote Prijs’ (en winst!), de afgeronde studie aan de Rockacademie in Tilburg vormen haar als toetsenist en sindsdien is ze een graag gezien bandlid. Momenteel speelt ze in de band van Jacqueline Govaert en Eefje de Visser.

Wat erg knap is op dit album dat de zeven nummers op zich staan maar samen toch een homogeniteit vormen. Rust, subtiliteit en kalmte zijn sleutelwoorden bij titels als ‘A World’, ‘Quiet’ en ‘At Night’. Toch weet ze op haar eigenwijze manier de nummers een spanning mee te geven en emoties over te brengen maar altijd blijkt Annelie in staat om nuances aan te brengen. Je hoeft niet van klassiek te houden om de piano-melodieën op dit album te kunnen waarderen.

Annelie live:
21.10.2018      Amsterdam, NL         Amsterdam Dance Event, Tolhuistuin         
23.11.2018      Leeuwarden, NL        Festival Explore the North

 

Instrumentaal / Klassiek

Deel via social media: