Zoek...
Laat je in vervoering brengen door de droom-electropop van Anohni

Laat je in vervoering brengen door de droom-electropop van Anohni

Label: Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-02 07:00:00 • 1 min lezen

Alternative / Dance / Pop / Singer-songwriter
7.5

Anohni - Paradise

Antony Hegarty is de volledige naam van Anohni die vooral bekend werd met Antony and the Johnsons. Met de worsteling in de geaardheid, identificeert Anohni zich als transgender en wil graag aangesproken worden met de vrouwelijk persoonsvorm.

Haar switch van Anthony naar Anohni in 2015 ging gepaard met het album “Hopelessness”. Een album met electro dance dat Antony and the Johnsons nog niet zo had gebracht.
Met de EP “Paradise” dat ook gemaakt werd in samenwerking met producer en mixers Oneohtrix Point Never en Hudson Mohawke, keert Anohni meer terug naar de oude songs.

Het indringende “You Are My Enemy” wordt afgewisseld met het dance georiënteerde “Ricochet”. Wannneer “Jesus Will Kill You” weten weer hoe haar vlag er bij hangt en dat de levensweg nog steeds moeizaam verloopt.

Met het openingsnummer “In My Dreams” neemt Anohni je mee in de droom-electropop en weet met haar stem je in vervoering te brengen. Na een 7 songs durende reis door de diversiteit van mixen en melancholische dance, eindigt Anohni met het kwetsbare “She Doesn’t Mourn Her Loss”. Als bonus of hidden track verteld ze nog even hoe het er allemaal voor staat.

Alternative / Dance / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: